Bungie heeft Sony met de PS4-controller geholpen | Gamer.nl

Bungie heeft Sony met de PS4-controller geholpen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Sony kwam advies halen bij Bungie om de PS4-controller zo geschikt mogelijk te maken voor shooters. Daardoor zijn onder andere de analoge sticks op de controller veranderd ten opzichte van de analoge sticks op de Dual Shock 3-controller.

"Sony werkte met ons aan het systeem en de controller", zo vertelt Osborne. "Om hem beter te maken voor shooters, om te helpen hem te verbeteren voor spelers, en om de sociale aspecten van de game te verbeteren. Toen we onze kernpunten voor Destiny tegenover die van Sony en de PS4 zetten, was het alsof we in een spiegel keken."

Het resultaat is niet alleen de huidige Dual Shock 4-controller, maar ook tijdelijk exclusieve content voor Destiny op PlayStation-platformen en een exclusieve consolebundel met een witte PlayStation 4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou