Nieuws
Steam

Bug waarmee Steam-leden tegoed konden verhogen weggewerkt

Persoon die bug ontdekte heeft beloning ontvangen

Geschreven door Michel Musters op
Er zat een bug in Steam waarmee gebruikers bijna kosteloos het saldo van hun virtuele portemonnee konden verhogen. Valve heeft de bug inmiddels weggewerkt.

Mensen moesten het e-mailadres die gekoppeld was aan hun Steam-account van naam veranderen en 'amount100' aan de naam toevoegen. Vervolgens moesten nog enkele andere stappen gemaakt worden, waaronder een saldo aan de Steam-portemonnee toevoegen via betaalprovider Smart2Pay. 

Uiteindelijk kon men het saldo dat men betaalde aanpassen naar een bedrag zo laag als één dollar, maar wel het volledig gekozen bedrag ontvangen in de Steam-portemonnee. Hier is de complete beschrijving te lezen.

DrBrix, de persoon die de bug ontdekte, meldde het bij Valve, waarna het bedrijf de bug wegwerkte. De persoon in kwestie heeft een beloning ontvangen van 7500 dollar. Het is niet bekend hoelang de bug al in Steam zat en of leden er misbruik van hebben gemaakt.

Dit artikel delen:

Lees meer

De SteelSeries Arctis Prime-headset stelt doeltreffendheid boven multi-inzetbaarheid Jack-O' komt eind deze maand naar Guilty Gear Strive
0

Reacties op: Bug waarmee Steam-leden tegoed konden verhogen weggewerkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.