Tycoon City: New York is een nieuwe simulatiegame van ontwikkelaar Deep Red waarin je zelf een zakenimperium in de Amerikaanse stad New York uit de grond stampt. Deep Red is geen nieuweling op het gebied van bouwsimulaties, eerder ontwikkelde het al de uitstekende games Beach Life en Monopoly Tycoon.

De mogelijkheden van Tycoon City zijn voor de speler schier eindeloos. Je kunt onder andere een nachtclub runnen, een concert organiseren, restaurants beheren of de mode-industrie ingaan. Naarmate je groeit kun je verschilende ondernemingen tegelijk draaiende houden, waardoor je macht in de stad verder zal toenemen. Met het geld dat je verdient zul je het aanzicht van New York voorgoed veranderen, door onder andere het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld te plaatsen.

Nieuwe screenshots laten de levendige stad van het spel zien, waarin alle burgers zich individueel zullen gedragen, zodat je echt het gevoel hebt invloed uit te oefenen op een levende wereld. Atari zal Tycoon City deze herfst op de markt brengen.