Browsergame Glitch niet speelbaar via Facebook | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ma ively online fantasy-game Glitch is ruim twee jaar in ontwikkeling geweest en draait om het opbouwen van een geweldloze gemeenschap. CEO van Tiny Speck Stewart Butterfield denkt dat de game door het uitblijven van Facebook-integratie weliswaar minder spelers trekt, maar vermoedt dat de binding van spelers met de game veel groter wordt. "Wij hebben geen tientallen miljoenen spelers nodig. Wij willen een paar honderdduizend spelers om quitte te spelen." 

Butterfield vermoedt wel dat Glitch gaat profiteren van de hype rondom social gaming. Wanneer spelers genoeg krijgen van de vele variaties van hetzelfde FarmVille-concept gaan ze volgens hem namelijk op zoek gaan naar een diepere online game-ervaring. "Ik denk dat bedrijven die sociale games maken hun klanten uitbuiten. Dat biedt ons de best mogelijke positie. Wij proberen beauty and brains naar de wereld van het online gamen te brengen", aldus Butterfield.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou