Website IGN is tijdens hun bezoek aan de GDC op een brochure over de camera voor de Xbox 360 gestuit. Hierin staan veel van de belangrijkste mogelijkheden van dit speeltje uitgelegd. Allereerst zal videochat mogelijk zijn via Xbox Live. Een plaatje in de brochure laat een aantal mensen zien die simpele spelletjes zoals poker online tegen elkaar aan het spelen zijn. Deze wedstrijdjes kunnen opgenomen worden.

De voornaamste feature van deze camera is echter de bewegingsregistratie. Hiermee moeten grofweg dezelfde dingen mogelijk zijn als met de Eyetoy van Sony, namelijk je eigen lichaamsbewegingen vertalen naar een game. Het is nog niet bekend hoe geavanceerd dit gaat zijn, maar dat men het succes van Eyetoy gezien heeft, mag wel duidelijk zijn."These features provide developers opportunities for unprecedented levels of innovation and personalization, and enable gamers to customize and socialize in their game worlds in ways they never could before. Additionally, Xbox 360 Camera support is deeply integrated into the Dashboard, making every Xbox 360 console owner a potential customer for the camera and your camera-enabled game."

De software van de camera biedt ondersteuning voor XDK streaming. De mogelijkheid om je eigen gezicht in een game te intergreren, zal via aanbieders van middleware tools mogelijk gemaakt worden. Verdere specs van de camera zijn:

USB 2.0 aansluiting

VGA 640x480 @ 30 fps

1.3 Megapixel fotoresolutie

handmatig instelbare focus

43 graden kijkhoek

Ingebouwde processor

Digitale zoom

Automatische sluitertijd, wit balans, kleurcorrectie, scherpte

9 voet kabel speciaal voor grote tv's

Bijgeleverde headset voor beter geluid