Britse waakhond heeft meer tijd nodig voor onderzoek Activision-overname

Britse waakhond heeft meer tijd nodig voor onderzoek Activision-overname

De Britse Competition and Markets Authority heeft de deadline voor diens conclusie over de Activision Blizzard-overname door Microsoft met acht weken verlengd.

De Britse waakhond meldde vorig jaar dat het op 1 maart de deadline had gesteld voor diens uitspraak, maar dat is nu uitgesteld naar 26 april. Wel is het de bedoeling dat de conclusie zo snel mogelijk naar buiten wordt gebracht - "nog voor deze datum".

In juli startte de CMA al diens onderzoek, en afgelopen september werd aangekondigd dat het onderzoek een tweede fase inging vanwege mogelijke zorgen over het breken van concurrentiewetten. De CMA claimde vooral zorgen te hebben over de impact die de overname zou hebben op PlayStations concurrentiemogelijkheden, aangezien Microsoft door de overname eigenaar wordt van de Call of Duty-franchise.

Volgens CMA-voorzitter Martin Coleman zijn er "speciale redenen" waarom de rapportage niet binnen de eerder gemelde deadline gepubliceerd kan worden. "Gezien de schaal en complexiteit van dit onderzoek nemen we een grote hoeveelheid bewijsmateriaal in ogenschouw, alsmede opgestuurd materiaal van hoofd- en derde partijen."

Microsoft kondigde begin vorig jaar jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopolypositie ontstaat door de overname. Hoewel in sommige landen de overname al is goedgekeurd, is dat in de meeste gebieden nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter. De eerste gesprekken tussen advocaten voorafgaand aan de rechtszaak zijn al begonnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben benieuwd om welk bewijsmateriaal het dan allemaal gaat en wat dat dan zou moeten bewijzen

0
test

@fonsrutte zag ergens op video, dat cma veel mensen nog moet horen dus 3e partijen. Ook word gezegd dat er gekeken word om deal goed te keuren zonder voorwaarden en dat er daarom langer naar gekeken moet worden. Zelf vermoed ik dat cma Europa afwacht wat hun keuze word.

0

@hulstpower ah thanks, weet je nog welke video?

0
test

Britse waakhond blijkt luie hond..

0

Aanbevolen voor jou