Britse THQ-studio direct gesloten na release Warhammer-game | Gamer.nl

Britse THQ-studio direct gesloten na release Warhammer-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bijna 35 werknemers zijn per direct hun baan kwijt. Een team van 10 personen blijft aan het werk om Kill Team ook uit te brengen op PlayStation Network. Die versie wordt eind juli verwacht. De studio bestond acht jaar en was eerder verantwoordelijk voor de racefranchise Juiced.

Studio-oprichter Colin Bell zegt tegen Develop dat THQ er alles aan heeft gedaan om de studio open te houden en de werknemers met respect heeft behandeld. "Ik ben erg trots dat ik betrokken ben geweest bij het opzetten en draaiende houden van de studio en heb geen spijt. Ik ben ook erg trots dat ik voor THQ heb gewerkt", vertelt Bell. 

Nieuwe studio's

Werknemers van de studio hebben inmiddels drie nieuwe bedrijfjes opgezet. D3T is een ontwikkelstudio bestaande uit drie personen; een tweede studio wordt pas onthuld zodra de PS3-versie van Kill Team is afgeleverd. Twee andere medewerkers zetten Alien Apple Studios op, voor het maken van concepten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou