De Britse politie is niet blij met Eidos’ actiegame Reservoir Dogs, het spel zou gamers aanzetten om geweld te gebruiken tegen politieagenten. De Britse politiebond liet weten verontwaardigt te zijn dat het spel gewoon in de winkels komt te liggen: “Het is teleurstellend om gewelddadige videogames op de markt te vinden dat psychische schade kan aanrichten bij diegene die het spelen”. Ook het hoofd van de West Yorkshire Police Federation noemt het op Quentin Tarentino’s film gebaseerde spel een ‘ziekmakende verheerlijking van geweld tegen politieagenten’.

Andere anti-videogame activisten doen direct mee met de beschuldigingen naar Eidos, zo is er al een motie gestart om het spel voortijdig te bannen in Groot-Brittannië. Reservoir Dogs heeft eerder al in Austrailië al een ban gekregen terwijl het spel pas eind dit jaar uitkomt.

De British Board of Film Classification merkt echter geheel terecht op dat het spel een ’18 rating’ heeft gekregen, waardoor kinderen jonger dan 18 jaar het ook niet horen te spelen. Een woordvoerder van het ratinginstituut laat dan ook weten dat het spel in niets erger is dan de meeste games met een rating voor 18 jaar en ouder.