Britse overheid wil ieders mening over de Activision Blizzard-overname

Britse overheid wil ieders mening over de Activision Blizzard-overname

Het onderzoek van het Britse Competition and Markets Authority (CMA) rondom de Activision Blizzard-overname door Microsoft heeft een nieuwe fase bereikt: iedereen mag zijn of haar mening over de situatie doorgeven.

CMA meldt het volgende: "Op dit punt nodigen we iedereen - waaronder het publiek - uit om hun kijk op de situatie te delen." Britse inwoners kunnen hun mening doorgeven via microsoft.activision@cma.gov.uk. De waakhond waarschuwt dat men hoogwaarschijnlijk niet op alle e-mails kan reageren.

De oproep is onderdeel van een nieuwe fase van het onderzoek van CMA, waarbij men uitzoekt wat mogelijke problemen kunnen zijn die zich door de overname voordoen. Daarna zal de waakhond mogelijk ook langsgaan bij de bedrijven om "meer te leren over hun werkzaamheden". 

Daarna volgt een document met meer details over de geleerde informatie, waarna zowel Microsoft als Activision Blizzard de kans krijgen om eventuele problemen op te lossen. Tot slot moet een laatste rapportage uitkomen waarin de uiteindelijke beslissing van de waakhond staat over of de overname door mag gaan.

De mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt nog in verschillende landen onderzocht. Er zijn ook al enkele landen die de overname hebben goedgekeurd, waaronder Brazilië.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit lijkt me een goede zet, democratie zoals het moet

0
test

@Improv ja en nee, je krijgt een vertekend beeld want ps is groter over de hele wereld en vooral ook in Engeland. Ze moeten kijken is het slecht voor consumenten en krijgt xbox monopolie positie en dat is enige wat telt eigenlijk.

0
test

Ik wil graag een moment stilte voorstellen voor de mensen die deze e-mails moeten gaan lezen. Wat heb je dan een kut baan zeg, die e-mails worden echt 99,99% blinde fanboy bullshit. Dat men uberhaupt zo de mening vraagt van een community waar als je eerlijk bent zo extreem veel idioten de domste bullshit schreeuwen laat ook wel zien dat men niet heel veel van gaming snapt.

0
test

@poklaan hoeft niet perse. Kijkend naar gamer.nl zijn er ook genoeg voor en tegenstanders. Ik ben zelf wel voorstander mitst COD ook op de PS blijft verschijnen. Maar snap de zorgen/bezwaren ook wel. Het gaat waarschijnlijk weer een lang draadje worden met the usual suspects. Uiteindelijk draait het bij bedrijven om het verdienen van geld of haar positie dusdanig versterken waardoor er ook op den duur geld verdiend gaat worden. Dat zijn hun belangen. Wij als gamers moeten kijken wat voor ons het beste is. Is er trouwens geen organisatie die de belangen van gamers vertegenwoordigd?? Een consumentenbond voor gamers door gamers. Zou wel dan benieuwd zijn naar die mening.

0
test

@Rachid.H punt is dat bij iets zoals als dit gewoon onderbouwende meningen moeten zijn en dat krijg je op deze manier niet.

0
test

@Rachid.H als ik kijk naar hoe micro met minecraft is om gegaan en andere ip die ook al op ps zijn zullen cod ook op ps houden.

0

Aanbevolen voor jou