Britse minister: Lootboxen zijn geen vorm van gokken

Britse minister: Lootboxen zijn geen vorm van gokken

De Britse minister Margot James zegt dat lootboxen geen vorm van gokken zijn. Wel is ze van mening dat het Verenigd Koninkrijk actie moet ondernemen, wanneer er beter bewijs is dat lootboxen kunnen leiden tot gokproblemen.

Margot James, de Britse minister van digitale en creatieve industrieën, sprak recentelijk met een comité van het Britse parlement over verslavende technologieën. Dit gesprek stond grotendeels in het teken van lootboxen of, zoals EA deze recentelijk noemde, 'surprise mechanics' in games. James is van mening dat lootboxen geen vorm van gokken zijn, maar ontkent niet dat deze kunnen leiden tot gokproblemen.

James zegt dat het tot nu toe geleverde bewijsmateriaal niet genoeg ondersteuning biedt om lootboxen neer te zetten als een vorm van gokken. Hierbij legt ze uit dat lootboxen een manier zijn om skins of andere cosmetische items te kopen, die de speelervaring verbeteren. Er is volgens haar geen verwachting dat er een extra financiële beloning is en bovendien is het niet mogelijk om de items offline te verhandelen. "Dit zijn grote verschillen en het is dus niet eerlijk om te zeggen dat lootboxen een vorm van gokken zijn", aldus James.

Hoewel James lootboxen niet wil neerzetten als een vorm van gokken, ontkent ze niet dat ze er geen zorgen over heeft. "Als er bewijsstukken worden voorgelegd die laten zien dat lootboxen leiden tot gokproblemen, moeten we dat serieus nemen en actie ondernemen", legt ze uit. Vooral jonge mensen die games spelen moeten volgens James in bescherming worden genomen door het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer James wordt gevraagd of het Verenigd Koninkrijk, net zoals Nederland en België, strenger moet optreden tegen lootboxen in games, zegt ze dat hiervoor eerst de Britse gokwetten moeten veranderen. In het Verenigd Koninkrijk is de definitie van gokken namelijk grotendeels gebaseerd op of iets een kansspel is. "Het feit dat andere Europese landen actie hebben ondernomen tegen lootboxen, komt omdat ze hun offline-gokwetten ook online kunnen toepassen. De Britse wetten zijn echter anders", aldus James.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, het zal niet de eerste keer zijn dat een politicus incompetent is of oogkleppen op heeft.

0
test

@TheChief Of gesponsord wordt door partijen die voordeel hebben bij dit resultaat

0
test

Jullie hebben gelijk, echter moet je er wel rekening mee houden dat over gokken in Groot-Brittannië heel anders wordt gedacht dan hier. In elke straat, in ieder klein dorpje zit wel een wedkantoor. Je kant het zo gek niet bedenken of er kan op gegokt worden.. Het zit daar echt in de cultuur verweven. Overigens doet dat niet af aan het feit dat lootboxen gewoon een vorm van gokken is.

0
test

Het leidt dan misschien niet tot gokverslaving, maar wel naar game-verslaving! Om zoveel mogelijk lootboxen te krijgen voor die ene gave ultra-zeldzame item, lol :D

0

Aanbevolen voor jou