Britse advertentiewaakhond onderzoekt No Man's Sky | Gamer.nl

Britse advertentiewaakhond onderzoekt No Man's Sky | Gamer.nl

Een Britse advertentiewaakhond onderzoekt of de ruimtegame No Man's Sky misleidend reclame heeft gemaakt voordat het spel op de markt verscheen.

Kort na de verschijning van No Man's Sky plaatsten gamers woedende berichten op internetfora als Reddit, omdat ontwikkelaar Hello Games functies zou hebben beloofd die niet in de uiteindelijke game terecht zijn gekomen.

De Advertising Standards Authority (ASA), zoals de Britse toezichthouder heet, bevestigt tegen Polygon dat een onderzoek wordt uitgevoerd. Op Reddit plaatste een gebruiker een lijst onderwerpen die de ASA bekijkt.

Het gaat onder meer om de grootte van ruimtewezens, de kwaliteit van de graphics, het gedrag van ruimteschepen en sentinels, die planeten bewaken, en de aanwezigheid van 'unieke' gebouwen. In trailers voor de game zouden spelelementen te zien zijn geweest die niet in de uiteindelijke versie zitten.

Na de verschijning van No Man's Sky ontstond onder gamers ook veel ophef omdat het niet mogelijk bleek om andere spelers op te zoeken in de game. Daar leek Hello Games eerder wel naar te hebben verwezen.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou