Brit gearresteerd wegens aanval op servers Call of Duty | Gamer.nl

Brit gearresteerd wegens aanval op servers Call of Duty | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De anonieme verdachte gebruikte herhaaldelijk een Call of Duty-cheattool bekend als Phenom Booter, dat specifieke spelers verwijdert van servers om uiteindelijk de gehele server plat te gooien. Dit deed hij om bovenaan de lijst van beste spelers te blijven en andere spelers niet de kans te gunnen hem te verslaan.

Tip

De Brit is gearresteerd dankzij een tip die Activision in september aan de politie heeft doorgegeven. Nadat een politie eenheid die zich bezighoudt met computermisdaden het IP-adres had getraceerd, kon de arrestatie plaatsvinden, aldus de BBC.

De tiener is gearresteerd onder de aanklacht van het overtreden van de Computer Misuse Act. Dit is een wet uit 1990 die mensen straft die onbevoegd in een computer komen of computermateriaal wijzigen. De straf kan oplopen van geldboetes tot een celstraf van maximaal vijf jaar. De verdachte zit nu in voorlopige hechtenis.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou