Fahrenheit is misschien wel een van de meest unieke games in ontwikkeling. Het spel speelt zich af in New York, in januari van het jaar 2009. Om nog onduidelijkle reden moorden doodnormale mensen complete onbekenden volgens hetzelfde ritueel, zonder dat er een verband tussen de mensen lijkt te bestaan. Als speler zal je de ware aard van deze moorden ontrafelen via een dader, Lucas Kane, en de inspecteurs Carla Valenti en Tyler Miles.

Fahrenheit zal gebruik maken van een unieke interface die ook geschikt is voor mensen die nog nooit games gespeeld hebben maar die tegelijkertijd behoorlijk wat diepgang in het spel brengt. De speler kan via deze interface zelfs directe invloed uitoefenen op het verhaal en dit compleet naar zijn hand zetten. De makers beloven ons oneindig veel mogelijkheden, al laat men zich er nog niet concreet over uit hoe het in zijn werk gaat.

Op de zojuist gelanceerde officiële website kun je alvast kennis maken met het spel, onder andere via tekst, screenshots en een 50 mb wegende, sfeervolle trailer, die het verhaal uit de doeken doet. Ook zien we een drietal kleine filmpjes die ons doen vermoeden dat de gameplay neerkomt op het indrukken van de juiste knoppen op het juiste moment, waarbij elke knop een andere wending betekent, maar allicht dat dit slechts bij bepaalde scènes het geval zal zijn. We staan te popelen om meer over het spel te weten te komen, want de sfeer op de website is alvast lekker en ontwikkelaar Quantic Dream heeft met Omikron reeds bewezen talent in huis te hebben.