Brian Fargo komt met The Bard's Tale 4 | Gamer.nl

Brian Fargo komt met The Bard's Tale 4 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Dit project is altijd erg persoonlijk voor me geweest. Het [The Bard's Tale] is een reeks die verantwoordelijk is voor het ontstaan van inXile", aldus Fargo. De ontwikkelaar komt nog met een Kickstarter-campagne voor het vervolg. Crowdsourcing geeft Fargo naar eigen zeggen de kans om games te maken die hij wil maken voor een niche publiek.

Fargo laat nog weinig los over de game, maar zegt wel dat het spel terugkeert naar Skara Brae, waar de eerste game begon. Ook laat Fargo weten dat het spel turn-based gevechten krijgt, hoewel gehele teams in een keer aanvallen in plaats van de individuele teamleden een voor een.

inXile bracht eerder Wasteland 2 uit en werkt momenteel aan Torment: Tides of Numenera, beide een vervolg op kla ieke rpg-games. The Bard's Tale 4 wordt een vervolg op The Bard's Tale 3 uit 1988. In 2004 bracht inXile nog een The Bard's Tale-game uit voor PlayStation 2 en Xbox, hoewel dit geen sequel was. Er verscheen later nog een iPad-versie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou