Beyond Good & Evil is een zeer ambitieuse genre-mix van Ubisoft bedacht door de man die ooit besloot een platformheld geen benen en armen te geven. Als speler neem je de rol aan van Jade en zal je als verslaggever de waarheid achter de alien-invasie op je thuisplaneet uitzoeken. Je bent in het spel redelijk vrij om te gaan en te staan waar je wilt en hierbij komt een snelle hovercraft natuurlijk van pas.

Ook zal het spel een uitgebreide vecht interface bevatten waarmee je een hele reeks snelle moves uit je mouw kan schudden. Zo nu en dan dien je echter ook wat meer omslachtig te werk gaan en zal je stilletjes langs je tegenstanders op moeten sneaken. Je wordt het grooste deel van de tijd bijgestaan door een van de best ontworpen sidekicks ooit (na Glottis natuurlijk), namelijk een dik en bijdehand varkentje! Dat men daar nooit eerder op gekomen is.

The Adrenaline Vault heeft een aantal nieuwe, high-res screenshots van het spel welke hier te bezichtigen zijn. Opvallend is dat deze in breedbeeld formaat zijn. De makers hebben er namelijk voor gekozen het spel in een 16 : 9 verhouding weer te geven om zo het filmische gevoel te benadrukken. Beyond Good & Evil komt in november op de PS2 en ergens volgend jaar op Xbox, GameCube en PC uit.