Braziliaans gerechtshof verbiedt GTA: Episodes from Liberty City | Gamer.nl

Braziliaans gerechtshof verbiedt GTA: Episodes from Liberty City | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De reden voor het verbod is een vermeende inbreuk op het copyright van een Braziliaans nummer, waarvan onrechtmatig een gedeelte is gebruikt in een nummer op de soundtrack van The Ballad of Gay Tony. Het desbetreffende nummer, Daniel Haaksman - Kid Conga feat. MC Miltinho, dat gedraaid wordt in een club in The Ballad of Gay Tony, zou een sample gebruiken van het nummer 'Bota o Dedinho pro Alto'. Dit nummer is geschreven door Hamilton Lourenco da Silva, maar zijn naam is nergens terug te zien in het document waarin toestemming voor het gebruik van het nummer verleend wordt.

Als gevolg hiervan heeft het gerechtshof besloten de verkoop en distributie van Episodes From Liberty City te verbieden, zo meldt weblog Kotaku. De uitbreiding voor Grand Theft Auto IV zou wereldwijd uit de schappen gehaald moeten worden. Een woordvoerder van Rockstar zegt hierover niets vernomen te hebben, maar onderzoekt het verhaal.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou