Het is weer het begin van de week wat betekent dat er een nieuwe update verschijnt op de officiële site van Super Smash Bros. Brawl. We hebben al heel wat nieuwe characters, muziekjes en assist trophies voorbij zien komen, vandaag is het echter tijd voor iets anders. Sakurai maakt vandaag een heuse Stage Builder bekend.

In het nieuwe Super Smash Bros. deel zal het mogelijk zijn je eigen level te maken. Als eerste kies je de grootte van het level, de achtergrond en de muziek die in het level te horen moet zijn. Vervolgens kun je in het edit screen blokken, obstakels en allerlei andere attributen in het level plaatsen. Neem er de tijd voor, totdat je jouw ideale stage hebt gemaakt.

Vervolgens kun je het level opslaan op het geheugen van je Wii maar ook op een SD-kaartje, zodat je veel en grote stages kunt blijven maken. Daarna kun je het level doorsturen naar mensen uit je friendslist. Er is echter meer! Via Wi-Fi kun je jouw level naar Nintendo sturen. Uit de inzendingen zal Nintendo vervolgens, dagelijks, eentje kiezen en die naar je Wii sturen. Deze stage zal wel echter waarschijnlijk na een dag weer verdwijnen.