Brawhalla-ontwikkelaar opent volgend jaar studio in Amsterdam | Gamer.nl

Brawhalla-ontwikkelaar opent volgend jaar studio in Amsterdam | Gamer.nl

Blue Mammoth Games, ontwikkelaar van Brawlhalla, opent in 2018 een nieuwe studio in Amsterdam.

De nieuwe studio zal niet alleen meewerken aan de doorgaande ontwikkeling van de free-to-play vechtgame Brawlhalla, maar komt ook met nieuwe producten.

De ontwikkelaar heeft verschillende redenen om een tak in Amsterdam op te zetten. Ten eerste is het op die manier makkelijker om aanwezig te zijn bij Europese gameconventies, zodat er een betere connectie ontstaat met de groeiende spelersgroep in Europa. De studio heeft zelfs al plannen om LAN-toernooien te organiseren in 2018, die nu al plaatsvinden in de Verenigde Staten.

Daarbij kan Blue Mammoth op deze manier gebruikmaken van het talent in Europa, wat wel eens lastiger kan worden onder het beleid van de huidige president Donald Trump. Wanneer de studio in Nederland genesteld is, bestaat het team nog uit slechts drie personen, maar de ontwikkelaar geeft aan nog ongeveer 25 werknemers aan te zullen nemen.

"We zijn ontzettend dankbaar voor alle spelers die helpen de wereld van Brawlhalla te laten groeien," vertelt Lincoln Hamilton aan GameIndustry.biz, "Onze groei en succes is direct te danken aan onze hechte interactie met de community. Een kantoor openen in Europa is gewoon een extra manier om dit proces voort te zetten."

Op dit moment telt de Brawlhalla-community wereldwijd ongeveer zeven miljoen spelers.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou