Bravely Default een miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Bravely Default een miljoen keer verscheept | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het gaat om 400.000 verscheepte exemplaren in Japan en 600.000 verscheepte exemplaren in Europa en de Verenigde Staten.

Bravely Default verscheen in oktober 2012 in Japan, in december 2013 in Europa en op 7 februari dit jaar in de VS. Opvallend is dat Square Enix het niet aandurfde de game naar het weste te brengen, en Nintendo uiteindelijk het spel in Europa en de VS uitgaf.

Bravely Default is officieel geen Final Fantasy-game, maar heeft wel veel overeenkomsten in de gameplay en het uiterlijk. Het vechtsysteem en de verschillende beroepen die de speler zichzelf kan aanmeten zijn vergelijkbaar met Final Fantasy 5. De cutscenes en gevechten bevatten een grote hoeveelheid voice acting. Square Enix werkt inmiddels aan een vervolg, Bravely Second.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou