Braindead, een ietwat vervelende aandoening waardoor de nodige lichaamsdelen wegrotten en waarbij een onverzadigbare dorst voor bloed één van de symptomen is. Deze zombies, zoals ze ook wel genoemd worden, verplaatsten zich in vaak grote getale voort. En dat is de sleutel voor de FPS/Survival game van Krysalide die onlangs veertien nieuwe screenshots online heeft gezet van de nieuwe game Zombies.

De mix van FPS/Survival zorgt er voor dat je niet alleen je verstand op nul hoeft te zetten en door hordes zombies heen te schieten. Zombies kunnen hun ziekte en mutaties aan je overdragen als ze je aanvallen waardoor je lichaam langzaam in verval raakt maar ook meer bestand tegen bijvoorbeeld kogels. Hier komt de Survival mode tot zijn recht; zoek naar medpacks, geneesmiddelen voor je eventuele ziektes en gebruik je mutaties om verder te komen in de interactieve levels.

Je zult je overlevingskansen kunnen beproeven in elf levels met maarliefst 20 wapens. Wanneer het donker is zul je een lichtbron moeten vinden, en wanneer je ontdekt wat er in het donker schuilt had je misschien liever in het donker blijven zitten: massa's zombies, levende lijken en de bikers from hell. Voor de rest van de screenshots kun je naar Gamershell toe gaan. De release date van deze game staat gepland voor het eerste kwartaal van 2005 voor de PC, PS2 en de Xbox: een ogenblik geduld alstublieft.