Bowling: 'Niet elke shooter is het beste met 60 fps' | Gamer.nl

Bowling: 'Niet elke shooter is het beste met 60 fps' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik denk dat het extreem belangrijk is voor een Call of Duty-game om zestig fps te hebben", legt Bowling uit. "Ik zou echter nooit zeggen dat elke game het beste is met zestig frames per seconde, want het hangt af van de ervaring die je wil bieden." Omdat Call of Duty zeer snelle gameplay wil brengen met een erg vloeiende besturing, is 60 fps daarvoor wel de beste keuze, meent Bowling.

Hij zegt dat 30 frames per seconde voor andere soorten shooters de optimale keuze kan zijn, afhankelijk van de beleving die een ontwikkelaar wil creëren. Een hogere framerate gaat namelijk wel ten koste van andere prestaties van een game. Battlefield 3, de grootste concurrent van Call of Duty: Modern Warfare 3, draait bijvoorbeeld op dertig frames per seconde maar wordt over het algemeen gezien als de mooiere van de twee.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou