Bouw zelf de Noord-Zuidlijn in Cities in Motion | Gamer.nl

Bouw zelf de Noord-Zuidlijn in Cities in Motion | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Cities in Motion biedt vier gigantische steden waarin de speler verschillende soorten openbaar vervoer kan aanbieden, zoals bu en, treinen, trams en zelfs vliegtuigen. De beschikbare steden zijn Helsinki, Berlijn, Wenen en Amsterdam. Spelers kunnen dus hun eigen Noord-Zuidlijn uit de grond stampen om Mokumers te vervoeren.

Het spel belooft een geloofwaardig verkeer ysteem en verschillende sociale groepen met elk hun eigen vervoersbehoeften. Naarmate de stad groeit zal de speler zich continu aan moeten pa en aan de nieuwe behoeften van de inwoners.

Transport Tycoon

Het genre van de openbaarvervoer im begon met Transport Tycoon in 1994, een spel dat in de vorm van Transport Tycoon Deluxe (en OpenTTD) zelfs vandaag de dag nog veelvuldig gespeeld wordt. In 2004 verscheen er met Locomotion een opvolger op Transport Tycoon, dat echter met een klungelinge interface en achterhaalde techniek niet dezelfde impact wist te maken als zijn illustere voorloper. Sindsdien is het angstvallig stil in dit genre.

Waar Transport Tycoon en Locomotion zowel het vervoer binnen een stad als tu en verschillende steden omvatte, lijkt Cities in Motion ervoor te kiezen in te zoomen op een enkele stad.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou