Bouw met karton je eigen Switch-creaties met Nintendo Labo | Gamer.nl

Bouw met karton je eigen Switch-creaties met Nintendo Labo | Gamer.nl

Nintendo heeft vanavond in een video Nintendo Labo aangekondigd, een manier om met karton diverse omhulsels voor de Switch Joy-Con-controllers en de console zelf te bouwen.

Mensen kunnen diverse kartonnen pakketten kopen en die vervolgens zelf in elkaar zetten. Als voorbeelden worden een piano, vishengel en motor gegeven. De kartonnen pakketten worden met speciaal ontwikkelde software geleverd, zodat er games gespeeld mee kunnen worden op de Switch.


Spelers krijgen een interactieve gids op het Switch-scherm terwijl ze hun creaties in elkaar zetten. De kartonnen figuren kunnen daarbij ook naar eigen smaak worden ingekleurd en met stickers worden voorzien. Het is niet alleen mogelijk om speciaal voor Labo ontwikkelde software op de Switch te spelen, sommige kartonnen creaties kunnen ook bestuurd worden met de Switch.

Er zijn vooralsnog twee pakketten te zien op de Labo-website. Het mixpakket en het robotpakket. Prijzen in euro's zijn nog niet aangekondigd, maar op de Amerikaanse site staan de pakketten voor respectievelijk 69,99 dollar en 79,99 dollar. Met het eerste pakket kan onder andere een vishengel, op afstand bestuurbare wagentjes en een piano worden gemaakt. Met het tweede pakket kan een robotpak worden gemaakt. Er is ook een decoratieset voor 9,99 dollar te koop met stickers en tape om de creaties mee te versieren.

“Ons doel is om een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen die met Nintendo in aanraking komt”, aldus Satoru Shibata, CEO van Nintendo of Europe. “Nintendo Labo nodigt iedere speelse creatieveling van elke leeftijd uit om te bouwen, spelen en nieuwe manieren te ontdekken om met de Nintendo Switch te spelen. Persoonlijk hoop ik ook veel mensen te zien die samen met hun familieleden, met een grote glimlach, veel plezier beleven aan het bouwen van de pakketten.”

Nintendo Labo lanceert op 27 april in Nederland. Mensen krijgen op voorhand de kans om Labo uit te proberen in het Nemo Science Museum in Amsterdam. Men kan zich aanmelden op de website om kans te maken nog voor de releasedatum een workshop uit te proberen.

Media has no description
Media has no description
Media has no description

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou