Net zoals elk jaar zal naar alle waarschijnlijkheid ook komende E3 weer een flinke line-up van het Universal game-departement te bewonderen zijn. Niet zo verwonderlijk is dat deze nieuwe spellen vooral gebaseerd zijn op bekende films die we de afgelopen jaren aan onze neus zagen komen. The Mummy Returns, The Scorpion King en Lord Of The Rings zijn nog maar enkele licensies waar het Universal Interactive zich op heeft gestort met producties die vaak niet al te hoge scores haalden.

Op PlanetXbox is te lezen dat UI een nieuw contract heeft gesloten met Blue Tongue, een developer die zich bezig gaat houden met de ontwikkeling van een nieuwe Jurassic Park game, een licensie die Amblin en Universal Studios maar liefst een slordige 2.5 miljard dollar opbracht.

Omdat het aantal games gebaseerd op Jurassic Park ook niet meer te tellen is (denk eens aan het geflopte Trespasser) besloot Blue Tongue een spel te maken waarin je ook je eigen park met oerbeesten kan bouwen."Universal Interactive is extremely pleased with the way Blue Tongue's next-generation AI and animation engine is bringing realistic dinosaur behavior to life," said Jim Wilson, president of Universal Interactive. "The company's instantaneous terrain-mapping technology will make it possible for Jurassic Park fans to do what they have always dreamed of-build their very own dinosaur theme park." Dat een dergelijk spel natuurlijk direct roept tot bloederige taferelen is duidelijk. Hoe leuk zou Jurassic Park namelijk geweest zijn zonder alle 't-rex vs mens'-scenes?

Hoe de game uiteindelijk zal gaan weten heeft UI nog niet duidelijk gemaakt.

UPDATE: In het item op PlanetXbox is ook te lezen dat de game in ontwikkeling is voor Playstation 2 en PC. Voor elk wat wils dus.