Atari Benelux en pretpark de Efteling komen later dit jaar met Efteling Tycoon voor de pc. In dit spel krijg je de kans om zelf het beroemde pretpark in Kaatsheuvel van de grond af op te bouwen, compleet met alle bekende attracties waaronder Fata Morgana, Vogel Rok en natuurlijk de Python. Het spel verschijnt exclusief voor de pc en staat gepland voor release op 12 oktober.

Papier hier! Dankeschön.

Het gebeurt niet vaak dat redelijk grootschalige games speciaal voor de Nederlandse markt worden ontwikkeld. "Het is een fantastische kans om als game uitgever een lokale game te kunnen ontwikkelen voor een groot merk als de Efteling.", stelt Menno Eijck van Atari Benelux. "De populariteit van de Efteling kent geen grenzen en is dezelfde doelgroep die nu ook de Rollercoaster Tycoon games speelt."

Ook de Efteling zelf ziet veel voordelen in de samenwerking, aldus Vivian Schoofs, Licensing Manager van de Efteling: "Efteling Tycoon biedt ons de gelegenheid om de rijke wereld van de Efteling bij de mensen thuis te brengen. Al spelend raken gebruikers bekend met alle Efteling-facetten en leren mensen het totaalaanbod van het attractiepark kennen. Bovendien kan men in de huid van de Efteling-directeur kruipen."