Bordspel Warmachine krijgt game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de Warmachine-game zal de speler diverse warcasters onder zijn hoede krijgen. De warcasters zijn de belangrijkste personages in het spel en beschikken over een aantal warjacks,krachtige, met stoom aangedreven voertuigen. Deze warjacks zijn demachines waaraan het bordspel zijn naam te danken heeft. Het spel zalzowel een online component als een singleplayercampagne bevatten.

Logische zet

Voor ontwikkelaar WhiteMoon Dreams was het een logische zet om juist dit bordspel van een game te voorzien. "Het bronmateriaal is fantastisch, met diepe personages, epische verhalen en een uitstekend spelontwerp", zegt Kevin Mack van de ontwikkelaar.

Voor Privateer Pre , de producent van het bordspel, was het een uitgelezen kans om het universum van Warmachine naar een nieuw publiek te brengen, aldus Matt Wilson van Privateer. "Het is altijd onze droom geweest om de personages en de wereld die we geschapen hebben, van de tafel af te zien stappen en in andere media terug te zien."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou