Haar actie skill is Cold As Ice, waarmee ze doelzoekende ijsscherven schiet. Deze scherven kleven aan vijanden en brengen periodieke schade aan. Wanneer het doelwit dood is, zoekt de ijsscherf een nieuwe vijand. Haar drie skill branches zijn Huntress, Cold Money en Contractual Aristocracy. De eerste branche is gericht op sniping. Een van de skills binnen die branche geeft haar verhoogde critical hit bonus voor elk schot dat ze achter elkaar met haar sniper maakt, zonder te missen. Cold Money verhoogt de schade van haar ijs skills en bevat een skill die ieder wapen Cryo-schade geeft, ofwel ijsschade. Haar derde branche geeft haar bonussen wanneer een medespeler een vijand doodt.

Lady Hammerlock is, zoals al af te leiden is uit de naam, de zus van Sir Hammerlock. Haar alternative naam is Lady Aurelia the Baroness. Ze rijdt op een hoverbike en houdt ervan om de wezens af te slachten die haar broertje Alistair wil onderzoeken, om hun huid vervolgens om haar nek te dragen als een sjaal.

Borderlands: The Pre-Sequel! krijgt tevens verhalende dlc die de speler in Claptrap verplaatst - op een andere manier dan het feit dat dit een speelbaar personage is - en zijn manier van denken. Er zijn nog geen verdere details bekend.

Lady Hammerlock is onderdeel van de seizoenspas. Het personage komt ook naar PlayStation 4 en Xbox One in de Borderlands: The Handsome Collection, gezien deze bundel alle add-on content van de legacy gen-versie bevat. Deze editie komt op 27 maart uit.