2K Australia bestaat onder meer uit werknemers die vorig jaar meehielpen aan de ontwikkeling van BioShock Infinite. Randy Pitchford van Gearbox Software, de ontwikkelaar van de vorige Borderlands-games, geeft aan dat er een nauwe samenwerking is tussen 2K Australia en Gearbox Software.

The Pre-Sequel! speelt zich grotendeels af op de maan die om de planeet Pandora draait en al zichtbaar was in de vorige Borderlands-games. Spelers krijgen op de maan te maken met verminderde zwaartekracht en moeten rekening houden met hun zuurstofgehalte zodra zij zich op het maanoppervlak begeven. Jetpacks kunnen worden gebruikt om extra stukjes te zweven, maar ook deze kosten zuurstof.

Nieuwe personages en wapens

In The Pre-Sequel! krijgen spelers de keuze uit één van de vier nieuwe hoofdpersonen die in dienst staan van Handsome Jack. In The Pre-Sequel! moeten spelers meer uitleg krijgen over hoe hij verandert in de slechterik die hij in Borderlands 2 uiteindelijk is.

Spelers kunnen kiezen om te spelen met Athena, een Tank-achtige klasse met een werpschild. Als tweede is er Wilhelm, een personage dat door cybernetische upgrades langzaam in een robot verandert. Sheriff is van de Lawbringer-klasse, maar verdere details over zijn rol ontbreken. Tot slot kunnen spelers ook als Claptrap spelen.

Naast de nieuwe personages komen er ook nieuwe wapentypes in Borderlands: The Pre-Sequel! Zo is het mogelijk om vijanden te bevriezen met behulp van ijskogels, volgens Pitchford een wens die al langer bestond. Ook krijgen spelers laserwapens tot hun beschikking. De eerste screenshots van The Pre-Sequel! staan hieronder.

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel