Borderlands-community wil boycot op Borderlands 3

Borderlands-community wil boycot op Borderlands 3

De Borderlands-community roept fans op om Borderlands 3 te boycotten nadat Take-Two actie ondernam tegen een YouTuber die naar verluid informatie over de game uitlekte en verkocht.

De YouTuber Matt Somers, op YouTube bekend als 'SupMatto', zou in een recente video op zijn kanaal informatie over Borderlands 3 hebben gelekt en deed uit de doeken hoe Twitch-gebruikers met behulp van een Twitch-exploit aan niet eerder vrijgegeven gameplaybeelden konden komen en daarnaast nog meer informatie konden verkrijgen.

Naar aanleiding hiervan zou Take-Two een onderzoek in hebben gesteld waarbij Matt Somers door twee particuliere onderzoekers werd ondervraagd. De YouTuber beweert dat de Twitch-extensie waarmee de gameplay-onthulling van Borderlands ontdekt kon worden al eerder was gelekt en dat hij zich daar niet schuldig aan heeft gemaakt.

Take-Two geeft echter in een officiële verklaring aan IGN aan dat het verhaal van Somers onwaarheden bevat. "Take-Two en 2K nemen de beveiliging en vertrouwelijkheid van bedrijfsgeheimen zeer serieus. De actie die we hebben ondernomen is het resultaat van een onderzoek van tien maanden en de contentmaker in kwestie profiteerde van het overtreden van ons beleid, het lekken van vertrouwelijke informatie over ons product en het schenden van ons auteursrecht. Niet alleen waren veel van zijn daden illegaal, maar hadden ze ook een negatieve invloed op de ervaring van andere contentmakers en onze fans die uitkijken naar Borderlands 3", aldus een woordvoerder van 2K.

Verder gaf Take-Two aan dat de Twitch-streams die Somers als bronnen gebruikte privé waren en dat hij via zijn Discord-server geld verdiende met het verkopen van informatie aan fans die meer wilden weten over de game.

Het onderzoek maakte dat hij twee weken lang geen content heeft kunnen plaatsen op zijn YouTube-kanaal en de Borderlands-community roept fans daarom op om Borderlands 3 massaal te boycotten. Volgens de community nam Take-Two drastische maatregelen voor iets wat al publiekelijk bekendgemaakt was.

Veel van Somers' video's omtrent Borderlands 3 zijn inmiddels verwijderd van zijn kanaal en zijn Discord-server en account zijn geblokkeerd wegens het verkopen van cheats, hacks en gehackte accounts. De video waarin hij zijn verhaal doet is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Matt Somers Matt Somers Somers Matt Somers Somers

0

Flink huilie. Die kerel heeft in volle kennis dingen online gezet die nog niet bekend moesten worden- wie z'n billen brandt moet op de blaren zitten. Ik wil absoluut niet goedpraten hoe Gearbox/Take2 dit hebben aangepakt, maar die dokus moet nou niet de vermoorde onschuld spelen. Hij wist dondersgoed waar 'ie mee bezig was.

0

@RudyKnots En ik ga toch zeker geen game boycotten waar ik al 7 jaar op wacht, doe eens éven normaal.

0

@RudyKnots vooral dat....en buite dat....ik ga geen game boycotte, omdat een of andere dombo content online zet, wat niet mag.....en dan huilie huilie gaan doen? Get a job -.-

0

Aanbevolen voor jou