Bonussen oprichters Infinity Ward verdeeld over werknemers | Gamer.nl

Bonussen oprichters Infinity Ward verdeeld over werknemers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Vince en Jason hadden erg hoge bonu en gekregen, maar deze worden nu herverdeeld onder alle huidige werknemers, mensen die niet geprobeerd hebben bedrijfsgeheimen te stelen", aldus Amrich. "Het is een goed moment om bij Infinity Ward te werken".

Veranderingen

Call of Duty: Modern Warfare 2-ontwikkelaar Infinity Ward zal echter nooit meer dezelfde studio zijn. "Infinity Ward bestaat nog steeds, maar de identiteit en cultuur van de studio gaan door een hoop veranderingen in de komende maanden en jaren", vertelt Amrich. "Als je jong en hongerig bent en een visie voor een nieuwe game hebt, dan is Infinity Ward op dit moment een goede plek om te werken. Ik verwacht dat een aantal getalenteerde mensen de studio straks opnieuw gaan uitvinden."

Het conflict tu en oprichters Zampella en West en uitgever Activision wordt al enkele maanden uitgelicht in de media. De oprichters werden ontslagen omdat Activision meende dat ze de studio probeerden te 'stelen'. Het tweetal richtte vervolgens hun eigen studio bij Electronic Arts op, Respawn Studios.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou