Terwijl er een groot mysterie hangt rond de release van de GBA titel Bomberman Tournament, die al lang uit had moeten zijn, maar nog steeds nergens is te vinden, komt Famitsu met het eerste screenshot van Bomberman Generations voor de Gamecube.

Vlak na de E3 dook het bericht ook al op dat er Bommie screens waren, maar die waren erg vaag en ter ondersteuning van de GBA versie die op diezelfde beurs in volle glorie te spelen was.

Today Famitsu released the first definitive screenshot of Bomberman Generations for the GameCube. You can see it by using the game profile's link on the right, or by using the New Media link back on the main page. Anyway, the screenshot depicts Bomberman jumping towards the camera, holding a lighted bomb. Our hero is clearly cel-shaded (a graphical technique in which 3D models are outlined to create an animated effect), and his bomb is obviously polygonal. Ik had jullie graag een stukje gequote Japanse tekst laten zien, maar toen ik bij mezelf ten rade ging bedacht ik dat de meeste bezoekers geen Japans spreken. Vandaar dit prachtige stukje Engelse tekst wat afkomstig is van Planet Gamecube.

Op het plaatje is duidelijk te zien dat deze game cel-shading gebruikt, een techniek die we eerder zagen in Jet Set Radio op de Dreamcast (en tegenwoordig in veel meer games). Om eerlijk te zijn valt het me wel wat tegen, na al het grafische Star Wars en Luigi geweld van de afgelopen tijd ziet dit er wat simpeltjes uit. Niet dat Bomberman ooit een grafisch wonder is geweest, maar ik had op zijn minst gehoopt dat ze er in ieder geval iets meer uit hadden geperst.

Bomberman Generations is speelbaar op SpaceWorld 2001, dat over 12 dagen begint.