Bokser Alexis Arguello heeft gamegiganten Electronic Arts, Sony en Nintendo aangeklaagd omdat zijn naam, uiterlijk en vechtstijl in het spel Knockout Kings 2001 van Electronic Arts gebruikt worden. Hij ontdekte drie jaar geleden dat hij in het spel zat toen een fan hem vroeg een exemplaar van Knockout Kings te signeren.

Alexis Arguello was meerdere malen kampioen in de lichtgewichtklasse in de jaren 70 en maakt in Knockout Kings 2001 zijn opwachting naast grootheden als Muhammad Ali, Lennox Lewis en Oscar de la Hoya. Inmiddels is hij niet meer zo actief in de vechtsport en heeft hij enkel nog dit soort rechtzaken om voor te vechten.

Hij heeft zelf het spel overigens nog niet gespeeld, maar zijn zoontje wel. Deze vertelde zijn vader dat hij met hem zwaargezicht Mike Tyson verslagen heeft. Alexis antwoorde met "In your dreams"; Volgens ons heeft hij problemen met het onderscheid tussen spel en werkelijkheid, want het is wel degelijk waar dat zijn zoontje dat gedaan heeft, mits hij zijn vader niet voorgelogen heeft.

Eerder klaagde de Duitse doelman Oliver Kahn, Electronic Arts al aan omdat zijn naam en uiterlijk in één van de FIFA games gebruikt werd. Deze rechtzaak werd door de doelman gewonnen.

Alexis is trouwens niet aanwezig in Fight Night 2004, de nieuwste boksgame van Electronic Arts waarover we eerder deze dag al wisten te melden dat het spel zijn goldstatus bereikt had.