Bohemia Interactive heeft  een persbericht naar buiten gebracht waarin ze protesteren tegen het gebruik van de term 'sequel' door Codemasters als het om Operation Flashpoint gaat. Dit is in een brief van de advocaten van Bohemia aan Codemasters duidelijk gemaakt.

Bohemia Interactive heeft het originele Operation Flashpoint ontwikkeld en destijds uitgelicenseerd aan Codemasters. Tijdens de ontwikkeling van Operation Flashpoint 2: Dragon Rising zijn beide partijen echter uit elkaar gegaan. Bohemia Interactive heeft ondertussen ArmA ontwikkeld en is op dit moment bezig met de opvolger hiervan, ArmA II, die voor dit jaar gepland staat.

Codemaster zou de game promoten als 'officiële opvolger van' en de 'terugkeer van' Operation Flashpoint en dit is tegen het zere been van Bohemia Interactive. Codemasters is in het bezit van de naam 'Operation Flashpoint', maar Bohemia Interactive bezit alle overige onderdelen van het originele spel.

Het gaat Bohemia er voornamelijk om dat de fans niet de indruk krijgen dat het originele ontwikkelteam achter de ontwikkeling van Operation Flashpoint 2 staat.

Inmiddels heeft Codemasters wel de '2' achter de titel verwijderd en is de game nu bekend als Operation Flashpoint: Dragon Rising.

Screenshot van Operation Flashpoint: Dragon Rising