Van onze rijdende reporter Jimmy krijgen we net te horen dat Nintendo een geldboete heeft gekregen van 149 miljoen euro. De Europese commissie geeft de boete vanwege kartelachtige praktijken. Nintendo zou volgens de Europese kartelpolitie al sinds april 2000 de prijzen kunstmatig hooghouden. Nintendo verbood distributeurs binnen de Europese Unie in computers van Nintendo te handelen. Hierdoor hield Nintendo illegale prijsverschillen tussen de lidstaten in stand die konden oplopen tot 65%. Wat er met het geld gaat gebeuren is niet bekend, maar men had Nintendo beter kunnen verplichten tot het goedkoper aanbieden van games.

De boete komt niet geheel als een verrassing, want senior vice president George Harrison liet al weten een reserve opzij te hebben gezet. Meer informatie zal nog volgen.

Update: Nintendo heeft laten weten de hoogte van de boete "verrassend" te vinden en gaat dus ook in hoger beroep tegen de uitspraak. De overtreding worden niet ontkend, maar volgens het bedrijf is niet genoeg rekening gehouden met de maatregelen die het trof om de situatie vanaf 1998 te verhelpen. Overigens ging Nintendo fijn door met diens duistere praktijken terwijl het wist dat een onderzoek was gestart.