Boete van 10 miljoen dollar voor Nintendo wegens patentschending | Gamer.nl

Boete van 10 miljoen dollar voor Nintendo wegens patentschending | Gamer.nl

Nintendo moet 10 miljoen dollar (8,41 miljoen euro) aan schadevergoeding betalen aan het Amerikaanse bedrijf iLife vanwege patentschending met de Wii Remote-controllers.

Dat heeft een jury in Texas donderdag besloten, schrijft RollingStone. Nintendo schond het patent van iLife op de technologie voor een bewegingswaarnemende versnellingsmeter die in de controller van de Wii verwerkt zit.

De rechtszaak begon bijna vier jaar geleden. iLife eiste toen vier dollar per controller. In totaal werden er 36 miljoen Wii’s verkocht in de zes jaar voor de rechtszaak werd ingediend. Daardoor kwam iLife uit op een bedrag van 144 miljoen dollar.

De technologie werd ontwikkeld om baby’s te monitoren en te voorkomen dat ouderen zouden vallen. iLife zei echter dat de technologie ook voor andere toepa ingen gebruikt kon worden en dat Nintendo het gebruikte in zijn Wii Remote-controller. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de uitkomst van de rechtszaak.

Nintendo werd eerder deze maand opnieuw aangeklaagd voor het schenden van een patent. Het Amerikaanse bedrijf Gamevice claimt dat het concept van de Joy-Con-controllers die bij de Nintendo Switch worden geleverd gestolen is.

Gamevice maakt controllers voor tablets die ook aan de zijkanten van het scherm kunnen worden vastgemaakt, net als de Switch. Het bedrijf eist een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van de Switch.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou