2006 is een jaar vol verfilmingen van boeken. Naast de Davinci Code aankomende mei, zal aan het einde van 2006 het avonturen epos Eragon in de bioscopen verschijnen. Vivendi verkreeg de rechten voor het maken van een game en haakt dan ook eind 2006 in op de boekverfiling met games op de PC, Xbox, Xbox 360, PS2, PSP, GBA en de DS.“Christopher Paolini's amazing fantasy worlds, characters and adventures portrayed in Eragon offer fans of the genre an opportunity to step into Eragon's world and live out the dragon rider legacy,” vertelde Bruce Hack, CEO of VU Games. “Eragon is sure to be one of the most anticipated movies of 2006 and we are excited to bring this rich story to gamers worldwide.”

Het verhaal in Eragon draait om een boeren jongetje, Eragon genaamd, dat door een draak met de naam Saphira op het pad naar zijn ware toekomst wordt gezet. Nu Eragon een echte Dragon Rider is, wordt hij meegesleept in een wereld vol magie en macht waarbij hij er achter komt dat hij alleen de macht heeft om het rijk te redden.. of te vernietigen.

De Handheld versie van Eragon zal verschillen van de console en pc versies. Zo zal de DS versie een actionbased RPG worden, de GBA versie meer om het verhaal draaien en de PSP versie meer gaan om het vliegen op de rug van de draak.

Fans van het boek of nieuwsgierige gamers moeten heel even wachten op de aankomende E3, waar de game in zijn volle glorie aan het publiek zal worden getoond.