Boek gebaseerd op Crysis 2 in de maak | Gamer.nl

Boek gebaseerd op Crysis 2 in de maak | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het boek, dat uitgegeven wordt door Del Rey Books, krijgt de titel Crysis: Legion en zal verband houden met de aankomende game. "In Crysis: Legion bevolken enge buitenaardse wezens de straten van New York. Ze vormen met razende snelheid een grote bedreiging voor de mensheid. Het is één grote chaos in de stad. De straten en de skyline worden geruïneerd. Niets kan de wezens tegenhouden, wat de New Yorkers voor een keuze stelt - vechten of sterven", zo luidt het persbericht van Crytek.

Wereldwijd bekend

Peter Watts is de schrijver van Legion. Zijn voorgaande boeken Starfish, Maelstrom en Behemoth staan wereldwijd bekend als een aantal van de beste sci-fi boeken van de laatste 20 jaar.

Crysis 2 is de derde game in de Crysis-serie, na Crysis en Crysis: Warhead. In Crysis 2 wordt New York aangevallen door een buitenaards ras. De game komt op 24 maart 2011 uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Of het boek ook in Nederland uitgegeven wordt en in het Nederlands vertaald gaat worden is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou