Bodycount uitgesteld door vertrek van studiomanager | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bodycount zou eerst in de lente van 2011 uitkomen, maar is nu uitgesteld naar "vroeg in de zomer", aldus de studio. Bolton, die eerder voor Need for Speed: Hot Pursuit-ontwikkelaar Criterion Games werkte, heeft niet bekendgemaakt waarom hij ontslag heeft genomen of wat zijn plannen zijn.

Geen compromi en

"We hechten er waarde aan bij Codemasters om geen compromi en te maken wat betreft de kwaliteit van een product die we uitgeven", aldus Codemasters CEO Rod Cousens. "Net zoals bij andere uitgevers levert dat een aantal uitgestelde games op. Mensen hebben de gewoonte dingen te zien die er niet zijn en dan wordt twee plus twee vijf, maar we zijn van plan de game vroeg in de zomer uit te geven en we kunnen niet specifieker zijn dan dat omdat we geen compromi en willen maken over de kwaliteit."

Over het vertrek van Bolton zegt Cousens: "Iemand zal de leegte opvullen. Ik zie het niet als een dreiging voor de gezondheid van het product, de studio of het bedrijf. Ik denk niet dat het [vertrek van Bolton] levensbedreigend is."

Bodycount wordt als de spirituele opvolger van Black gezien, een game waarin spelers de omgeving aan gort konden knallen. In Bodycount ligt de nadruk op heftige gevechten waarin spelers hun vijanden met kogelregens overladen. De game is in ontwikkeling voor Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou