Bobby Kotick zou Activision-CEO blijven wanneer overname niet doorgaat

Bobby Kotick zou Activision-CEO blijven wanneer overname niet doorgaat

De huidige CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, zou aangesteld blijven wanneer de overname van het bedrijf door Microsoft in het water valt.

Dat claimt Fox Business. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten waaruit zou blijken dat Kotick van plan was om te vertrekken. De publicatie meldt de informatie van "bronnen dichtbij de situatie" te hebben verkregen.

Kotick zou "absoluut bij de gamegigant blijven om het bedrijf te runnen" mocht de overname niet doorgaan." Er zouden daarbij ook nog geen gesprekken zijn gehouden tussen Microsoft en Kotick over wat er gebeurt mocht de overname wel doorgaan. 

Wel duidelijk is dat Kotick mogelijk honderden miljoenen dollars ontvangt mocht de overname wel doorgaan. De CEO zou zich dan ook inzetten voor het hard maken van de deal. Eerder deze maand zou hij samen met een Microsoft-topman naar het Verenigd Koninkrijk zijn afgereisd om bij het CMA de overname te bespreken.

Kotick kwam de afgelopen jaren onder vuur te liggen vanwege meerdere berichten over seksuele intimidatie en giftig werkgedrag bij Activision Blizzard. Ondanks dat bij de leiding geruime tijd bekend zou zijn geweest dat dit plaatsvond binnen het bedrijf, zou er te weinig zijn gedaan om het de kop in te drukken.

Microsoft kondigde begin vorig jaar jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Hoewel in sommige landen de overname al is goedgekeurd, is dat in de meeste gebieden nog niet het geval. 

De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter. De Britse CMA gaf onlangs een voorlopige conclusie en stelde diverse alternatieven voor om de overname toch door te kunnen laten gaan - bijvoorbeeld door Call of Duty geen onderdeel te maken van de overname. In april moet de uiteindelijke conclusie gegeven worden door CMA.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap niet waarom die kwal zo beloond word, ze zouden de banden met hem moeten breken, niet versterken of belonen -_-

0

@-JK- simpel. Omdat hij in dienst is. Je kunt niet iemand zomaar ontslaan. Geld meegeven is goedkoper en sneller.

0
test

@mhnl1979 dat en hij heeft aandelen in abk.

0

Aanbevolen voor jou