'Blur was spek met cornflakes' | Gamer.nl

'Blur was spek met cornflakes' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wilson gebruikt voor zijn uitleg de metafoor "spek met cornflakes", een combinatie van etenswaren die de meeste consumenten niet aan zal spreken. Volgens hem zat er niet genoeg marketing achter de game om de angst van consumenten voor deze vreemde combinatie weg te nemen. "Angst is een grotere drijfveer voor consumenten dan verlangen. Ze gaan niet iets kopen wat ze nog nooit geprobeerd hebben, want mi chien is het wel slecht", aldus Wilson.

Om spelers hierin tegemoet te komen, kan een uitgever of ontwikkelaar ervoor kiezen om bekende licenties te gebruiken, zo stelt Wilson. "Maar je moet daar wel voorzichtig mee zijn. Licenties kosten geld. Met Project Gotham Racing 3 hebben we miljoenen betaald om Ferrari te strikken, maar dat werkte wel. Bij Blur werkte het niet. Echte wagens, met verzonnen wapens. Spek met cornflakes."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou