Nieuws
PUBG

Wapenbalans in PUBG wordt aangepast ten koste van Assault Rifle

Spelers aangemoedigd om diverser te spelen

Geschreven door Pablo Bool op
PUBG Corp. heeft via Steam laten weten een patch uit te brengen die de balans van de wapens flink gaat aanpakken.

In de post zegt PUB. Corp: "Volgens ons onderzoek worden alleen een paar specifieke type wapens (Assault Rifles) gebruikt in de meeste situaties. We geloven dat de wapenkeuze gebaseerd moet zijn op persoonlijke voorkeuren en de effectiviteit in een bepaalde situatie, in plaats van de opvatting "dit wapen is het sterkst." Ons doel is om wapens te maken zodat ze niet objectief beter aanvoelen dan andere wapens". De ontwikkelaar zegt dat ook attachments worden aangepakt om nuttig te zijn voor bepaalde situaties.

Het is niet bekend hoe PUBG Corp. dit plan precies wil doorvoeren. Mogelijk worden bepaalde wapens sterker gemaakt in vergelijking met de veelgebruikte Assault Rifles.

Naast het balanceren van wapens worden drop locaties voor level drie helmen aangepast. Deze kunnen niet meer worden gevonden in normale locaties, maar alleen in care packages die tijdens een potje uit de lucht komen vallen.

PUBG Corp. omschrijft de helm namelijk als, "een item dat de uitkomst van een wedstrijd kan beïnvloeden." Het kan spelers een extra leven geven in situaties waar iemand een headshot krijgt. Met deze helm op zijn spelers niet direct uitgeschakeld. "We willen niet dat alleen geluk bepaalt wie dit item krijgt."

Al deze aanpassingen worden zoals gewoonlijk eerst getest op testservers. Vervolgens worden de wapens naar aanleiding van feedback aangepast voor de live versie. Specifieke details over de patch worden vrijgegeven wanneer de patch voor alle servers wordt uitgerold.

pubg schieten rennen

Dit artikel delen:

Lees meer

Meer details bekend rondom The Witcher-serie van Netflix Sta jij te popelen om te gaan knutselen met Nintendo Labo?
2

Reacties op: Wapenbalans in PUBG wordt aangepast ten koste van Assault Rifle

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Teknootje

  • 23 april 2018 16:52
  Je gaat in zo'n game toch altijd voor het beste??

  En er zal toch ook altijd wel een specifiek wapen het beste zijn, daar zorgen de stat nerds wel voor met alle statistieken op een website neer te zetten :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RidgeRazor

  • 23 april 2018 17:26
  Hele vreemde logica.. Hoezo zou het geluk van het vinden van een level 3 helm anders zijn als het alleen in crates gedropt wordt? In tegendeel, ze hebben teveel exclusieve items in de crates. Hoevaak heb je nou een leuke speel sessie met een AUG of M24?

  "Ons doel is om wapens te maken zodat ze niet objectief beter aanvoelen dan andere wapens". Maar dit is toch precies zoals het in de realiteit is? Als het niet uitmaakt wat voor wapen je draagt, omdat alles gelijk getrokken is, waarom zou je dan nog verder looten? Verder staat die uitspraak haaks op wat ze daarvoor zeggen. Namelijk dat er voor elke gelegenheid een specifiek wapen beter is. Met close quarters combat ben je beter af met een high fire rate en heb ik liever een UMP dan een AKM of M16.

  Ik vind pubg een heerlijke game, maar ik heb het gevoel dat ze te veel onlogische en slechte ideeën doorvoeren ten behoeve van.. Tja, ten behoeve van wat, eigenlijk?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.