Blue Dragon had de doorbraak moeten zijn voor de Xbox 360 in Japan. Met een waslijst imposante Japanse namen en een unieke artistieke stijl zou het elke JRPG-fan wel eventjes binnen halen. Helaas bleek het spel niet zo goed als we verwachtten.

Toch krijgt de Blue Dragon-franchise een tweede kans op de Nintendo DS, mogelijk mede doordat er inmiddels een gelijknamige tekenfilm is die de naamsbekendheid toch wat vergroot. Ignition Entertainment zal deze DS-game in maart 2009 naar Europa brengen.

Blue Dragon Plus is opnieuw een JRPG met meer dan dertig uur gameplay en zestien speelbare personages. De gevechten zijn in real-time. De hoofdrol is weggelegd voor een jongetje genaamd Shu wie de speciale kracht beschikt om spookschaduwen van zijn vijanden te besturen.

Maar ik vertel je, het leven is niet gemakkelijk voor 'A Boy Named Shu'. De wereld is namelijk uit elkaar gevallen in een aantal kubussen. Uit een van die kubussen komt de Shadow of a Balaur, een driehoofdige draak, tevoorschijn. Het begin voor een epische queeste die Shu en zijn vrienden moeten ondernemen.