BloodRayne de film, het nieuwste werk van Uwe Boll, de geniale Duitse filmregisseur, is niet overal even positief ontvangen, zoals je vanmiddag al kon lezen. Nu gaat het Uwe Boll niet om het maken van films. Tot 2006 was het voor rijke Duitsers mogelijk om een film te sponsoren, waarbij alle kosten fiscaal aftrekbaar waren. Pas in het theoretisch (onmogelijke) geval als een Uwe Boll film geld zou opleveren, moeten de investeerders belasting betalen.

De investeerders kunnen zelfs geld lenen om dat in de film te steken, wat ook weer bij de belastingdienst afgetrokken kan worden. Zo kunnen slimme Duitse zakenmannen eenvoudig geld verdienen, ook al is de film een flop. Het gat in de Duitse wet zou echter vanaf dit jaar gedicht moeten zijn, wat niet voorkomt dat Boll in andere landen aan de slag gaat.

Genoeg over de oplichterspraktijken van Boll, terug naar BloodRayne. De Amerikaanse distributeur heeft namelijk per ongeluk 5500 extra filmrollen naar de bioscopen gestuurd. Een duur foutje, als je weet dat een rol 5500 dollar kost. Het grapje kostte bij elkaar zo'n 27 miljoen dollar. Het is echter niet bekend of dit ook fiscaal aftrekbaar is."And that's 27 million that didn't go into production, didn't go into marketing, it's just expenditure that's sitting there," he said. "I mean, I know Ben Kingsley was in Ghandi, but nobody gets to just throw away that much money for nothing."

Nog een pijnlijk gegeven, in totaal hebben dus 11.000 bioscopen de film gekregen, maar werd die in slechts 985 zalen vertoond.