Bloodborne verschijnt 5 februari in Japan | Gamer.nl

Bloodborne verschijnt 5 februari in Japan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hoewel de releasedatum specifiek voor Japan is, verschijnt het spel naar verwachting rond dezelfde tijd in andere regio's. Sony maakte tijdens zijn Gamescom-presentatie halverwege augustus al kenbaar dat Bloodborne binnen zes maanden in de winkels ligt. 

De exclusieve PS4-game is een samenwerking tu en Sony's interne ontwikkelstudio in Japan en From Software, maker van Demon's Souls en de twee Dark Souls-delen. Bloodborne wordt gezien als de spirituele opvolger van die series, met veel overlappende spelmechanieken. Het verschil is volgens director Hidetaka Miyazaki dat Bloodborne een meer pro-actieve houding van spelers verwacht tijdens gevechten.

Bekijk hieronder de Gamescom-demo van Bloodborne.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou