Bloodborne uitgesteld naar 25 maart | Gamer.nl

Bloodborne uitgesteld naar 25 maart | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Bloodborne zou oorspronkelijk op 6 februari 2015 verschijnen. Die releasedatum werd tijdens de Tokyo Game Show 2014 bekendgemaakt.  De alfatest voor de exclusieve PlayStation 4-game ging begin oktober van start en zou op 1, 3 en 5 oktober speelbaar zijn. Deze laatste testdag ging wegens technische problemen niet door en werd uiteindelijk op 19 oktober gehoduen.

Bloodborne is een samenwerking tu en Sony's interne ontwikkelstudio in Japan en From Software, maker van Demon's Souls en de twee Dark Souls-delen. Bloodborne wordt gezien als de spirituele opvolger van die series, met veel overlappende spelmechanieken. Het verschil is volgens director Hidetaka Miyazaki dat Bloodborne een meer pro-actieve houding van spelers verwacht tijdens gevechten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou