Afgelopen zaterdag wisten we je al te melden dat de Engelse retailers het massaal zat waren, en de adviesprijs van Nintendo of Europe van €249 volledig links te laten liggen. In Nederland leek het nog wel mee te vallen, maar de Blokkergroep (onder andere E-Plaza, Bart Smit en natuurlijk Blokker zelf) is ook van plan de GameCube voor een hoger bedrag dan €249 in de winkels te leggen.

De Blokkergroep kan dit met gemak doen, gezien Nintendo Benelux geen adviesprijs hanteert, en de winkelprijs aan de retailers overlaat.

Vele andere grote winkelketens voelen zich nu op geen punt geremd, en zullen de verkoopprijs van de GameCube waarschijnlijk ook ver boven de €249 leggen.

Wordt dit speeltje meer dan €249?

Er zijn echter positieve uizonderingen. De wat kleinere, puur op games gerichte winkels (in de volksmond ook wel gameshop geheten ) lijken zich wel aan de Europese richtprijs te houden. Zo zul je hem bij DigiFan voor €249,95 kunnen meenemen, bij Dimension+ voor €249.

Update: 11 februari 2002, 20.29 uur:

Contact met Nintendo Benelux leert ons dat er voor heel Europa geen adviesprijs bestaat. De €249 die je David Gosen hoorde zeggen in de persconferentie was enkel de prijs waarvan Nintendo verwacht dat de winkels hem zullen gaan verkopen.

In principe doet de Blokkergroep dus niks verkeerds, als ze van Nintendo geen adviesprijs opkrijgen kunnen ze de GameCube verkopen voor elke prijs die ze maar willen.