Zit je na Sam & Max en Strong Bad nog steeds verlegen om een point & click game dan kun je vanaf vandaag de demo van A Vampyre Story downloaden. A Vampyre Story komt uit de stal van Autumn Moon Entertainment, een studio met enkele ex-medewerkers van LucasArts.

Hoofdverantwoordelijke voor het verhaal is Bill Tiller, die ook deel uitmaakte van het team achter The Curse of Monkey Island en The Dig. In A Vampyre Story speel je Mona De Lafitte, een operazangeres uit Parijs, die ontvoerd werd door Baron Shrowdy von Kiefer, een vampier uiteraard. Mona, ondertussen zelf veranderd in een vampier, wil niets liever dan terugkeren naar haar geliefde Parijs, maar wordt door de Baron vastgehouden in zijn kasteel in Draxsylvania.

Wanneer Von Kiefer niet terugkomt van een van zijn nachtelijke rooftochten besluit Mona te ontsnappen, samen met haar trouwe metgezel, Froderick de vleermuis. Tijdens haar reis zal ze steeds beter leren omgaan met haar vampiervaardigheden en zal ze deze hard nodig hebben om alle puzzels tot een goed einde te brengen.

Download de demo via Worthplaying.