Tussen alle grote gamefilmprojecten als Prince of Persia en Hitman door, is er één bewerking die er toch wel uitspringt. Castlevania: Dracula's Curse zal immers worden gemaakt als animatiefilm, die meteen op DVD zal verschijnen. De film is gebaseerd op de NES classic Castlevania 3. De populaire comicschrijver Warren Ellis werkt aan het script en heeft in zijn blog al enkele interessante stukjes informatie vrijgegeven.

“De film speelt zich natuurlijk af in het Wallachië in het jaar 1476,” schrijft Ellis. “We hebben samengewerkt met Koji Igarashi om de film perfect binnen de tijdlijn van Castlevania te laten vallen en hij heeft alles goedgekeurd waar ik mee aan kwam zetten; inclusief een uitbreiding van de gebeurtenissen. Om de film goed te kunnen laten werken moest ik een heel nieuw achtergrondverhaal bedenken. Ik heb me hierbij door vijf voorstellen en drie hele uiteenzettingen moeten worstelen voordat Iga er helemaal tevreden over was. Hij is nog steeds heel enthousiast over Castlevania. Na acht herschrijvingen van het preproductie materiaal was ik heel enthousiast over het idee om hem een flink pak rammel te verkopen in een donker steegje.”

Wel zijn er een aantal personages uit het spel uit de animatiefilm geschrapt, waaronder Grant DaNasty. De reden hiervoor is dat de film slechts 80 minuten duurt, waardoor er weinig tijd overblijft voor vreemd genaamde piraten.

“Als ik zou proberen om Grant in de film te proppen, terwijl ik al genoeg ruimte moet maken voor Trevor, Sypha en Aculard (Dracula, Lisa en The Bishop worden nog niet genoemd), zou ik geen van de personages goed uit de verf kunnen laten komen en hele stukken van het verhaal op moeten geven. En op dat moment kun je net zo goed Uwe Boll bellen, weet je?”

Ondanks dat Dracula's Curse een animatiefilm wordt, zal deze absoluut niet op kinderen zijn gericht. Ellis heeft aangegeven dat dat hem in de eerste plaats naar het project toetrok. Bloed aan de muren zal zeker geen uitzondering zijn.

Het is de bedoeling dat Castlevania: Dracula's Curse de eerste animatiefilm wordt in een trilogie. Wanneer de film op DVD zal verschijnen is nog niet bekend. Mocht je de voortgang van het project in de gaten willen houden, dan kan je Ellis' blog hier vinden.

Golden oldy Castlevania III: Dracula's Curse op de NES