Volgens de voormalige medewerkers vond Titan plaats op de aarde in de toekomst. De mensheid had net een buitenaardse invasie overleefd en daarna vochten drie groeperingen om wereldheerschappij. Het spel was in twee delen gesplitst: overdag hadden spelers een normale baan zoals slager of monteur. 's Nachts moesten ze echter vechten tegen de andere facties in het spel.

Het spel zou klassen hebben zoals Reaper, Jumper, Titan, Ranger, en Juggernaut met ieder hun eigen vaardigheden. Titans waren bijvoorbeeld tanks, Jumpers konden teleporteren en Rangers waren sluipschutters. Het spel zou afhankelijk van de situatie wisselen tussen een eerstepersoons- en derdepersoonsperspectief. De graphics van de game worden beschreven als een kruising tussen Team Fortress 2, de cutscenes van StarCraft 2 en de Pixar-film The Incredibles.

Eén medewerker vertelt dat het basisteam achter Titan nog steeds intact is, en dat alleen het project met codenaam 'Titan' gesneuveld is. Of daarmee wordt bedoeld dat de game niet meer in ontwikkeling is, of dat het project wellicht een andere naam heeft gekregen, is niet duidelijk. Afgelopen dinsdag liet Blizzard weten dat Titan geannuleerd is.