Blizzards Overwatch schendt gamepatent | Gamer.nl

Blizzards Overwatch schendt gamepatent | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het patent voor Overwatch is in handen van Innovis Labs, dat een iPhone-app met deze naam heeft ontwikkeld. De website van de app vermeldt dat deze bedoeld is voor bijvoorbeeld paintballgevechten en lasergamen. De Overwatch-app geeft gebruikers onder andere een radar en een chatfunctie om de nepgevechten te verrijken. Het patent voor de app is op 5 september 2013 aangevraagd.

Het USPTO geeft aan dat Blizzards Overwatch gemakkelijk te verwarren is met de Overwatch-app van Innovis Labs, en dat Blizzard de naam 'Overwatch' daardoor niet mag gebruiken. Een bedrijfsadvocaat van Blizzard heeft de game Overwatch nader omschreven voor het USPTO, vermoedelijk om aan te geven dat de multiplayershooter niet op de Overwatch-app lijkt. Het is nog niet bekend welke stappen Blizzard verder gaat ondernemen, mogelijk krijgt Overwatch een andere naam.

Blizzard onthulde multiplayershooter Overwatch in november 2014. Spelers nemen het tegen elkaar op in teams van zes man en hebben ieder speciale krachten. Een bètatest voor de game komt dit jaar uit, geïntere eerden kunnen zich al inschrijven. Een releasedatum voor de shooter is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou